ArchiCad (BIM)

ArchiCad (BIM)

BLACKLINES tekent met ArchiCAD. Dit is een geavanceerd ontwerp- en tekenpakket waarmee een 3D-model van uw gebouw wordt gemaakt. U krijgt hierdoor een beter inzicht in uw ontwerp en daarmee meer controle. Ook het communiceren wordt efficiënter en eenvoudiger door het gebruik van het zogenaamde Bouwwerk Informatie Model (BIM).

Wat is BIM?

Het idee van deze methodiek is het opzetten van een 3d-model waarin zoveel mogelijk informatie ligt opgeslagen. (Denk bijvoorbeeld aan materiaaleigenschappen zoals isolatiewaarden.) Hierdoor kan de computer veel zaken automatisch voor u berekenen. Door een correcte weergave van de kozijnen kan bijvoorbeeld ook van te voren bekeken worden hoe het licht in het gebouw valt. Tevens kan er van het 3d-model twee-dimensionale, technische tekeningen, zoals gevels en doorsneden, automatisch gegenereerd worden. Ook dit versneld het proces aanzienlijk en maakt het werk veel minder fout gevoelig. Als er bijvoorbeeld een kozijn verplaatst; dan verplaatst deze op alle tekeningen automatisch mee (plattegronden, gevels, doorsnede, etc.) Daarnaast is er altijd een 3d-presentatie van uw bouwwerk paraat, omdat het 3d-model altijd actueel blijft.

Bespaar tijd!

 

Het 3d-model, vol met informatie, kan vervolgens door andere disciplines gebruikt worden voor verder advies, onderhoud en latere verbouwingen. (ook ideaal voor de gebouwbeheerder)

Wij vertellen u er graag meer over!


BIMx

Probeer het nu al uit met een tablet, smartphone of computer:

De BIMx-viewer is gratis te downloaden op de volgende locaties:

 BIMx on Google Play  badge-appstore 

of voor de vaste computer: BIMx voor Desktop


Keymember

Blacklines is KeyMember bij de softwarelevarancier Kubus. Hierdoor beschikken wij altijd over de laatste updates en volgen wij zo veel mogelijk cursussen op het gebied van ArchiCad + MEP en gerelateerde BIM software.